22 Aralık 2011 Perşembe

Nesin Sen? Sahte mi?


Hayatımdaki bazı insanlara teşekkür mü etmeliyim yoksa hakaretlere mi boğmalıyım karar veremiyorum bazen. Hayatı sorgulatma yetenekleri benim üzerimde oldukça verimli bu şahsiyetlerin çünkü. Hayatı sorgulamaktan kastım öyle çok matah birşey değil aslına bakarsan; insan kendi kendini sorguluyor. Şöyle  ki; misal ben, hayatımdaki bazı insanların beni sadece işi düştüğü zaman aradığını merak ediyorum. Biri, bir diğerini neden aptal yerine koymak ister ki? Kendini çok akıllı gördüğünden mi? yoksa aptal olup da bunun farkına varamadığından mı? Böyle durumlarda ben en çok kendime kızıyorum işte; belki bir çoğumuz gibi... Annem çok söyler saf olduğumu tamam; sonuçta anne! Tohumluk, fidanlık, ağaçlık, ormanlık hallerimi bilen biri olarak beni benden iyi tanıması gayet doğal ama saf olduğumun bazen kendim farkına varıyorum. İşte bu durum kötü, annemin "saf" demesi kadar doğal gelmiyor bu durum :)
En samimi, en şirin, en laf ebesi hallerinden etkilenip;arkadaş, dost ya da... (ne derseniz diyin) zannedip, eteğinizdeki tüm taşları döküp konuşarak saatler geçirdiğiniz kişiler suratınıza "Osmanlı Tokadı" kıvamında davranışlar göstererek sizi kendinden soğutabilir... Elimden geldiğince yardımcı olduğum kişilerin bana "Denize düşen yılana sarılır." hesabı, denizdeki yılan muamelesi yaptığına tanık olmuşluğum vardır. Ki bugün de günlerden biridir. Üzülmüşümdür. İçimi sevgili blogcuğuma dökmüşümdür. İnsanın kendini sorgulaması demiştim ya işte o durum tam burada baş gösterir. Belki milyon kez başıma gelmiştir bu tip insanlar, bu tip olaylar. "Yüz veriyorsun böyle oluyor, iyi davranıyordun tepene çıkıyorlar..." söylemleri hiç bitmez bende. Düşünüyorum da ben harbiden aptal bir kızım. Her defasında kandığıma göre.. :) Karşı tarafa suç atmanın, onu bu denli karalamanın bir manası yok. Neyse, canım sağolsun... 
Görüşmek gülüşmek dileğiyle efendim... (✿◠‿◠)

4 yorum:

yasemin dedi ki...

Ya sana, senin gibi dosta,kardeşe,arkadaşa kurban olsunlar...

Elif dedi ki...

:) Canımsın Yasminim... Herkeste aynı etkiyi yaratamıyorum sanırım :)

küçükhanım. dedi ki...

nedir kuzumu böyle düşündüren, böyle hissettiren insan canlısı merak ettim :(
pis, kaka, iğrenç şeyler onlar!
sen bi bi bitanesinn!
canım benimmm :)

Elif dedi ki...

Güzel Yeşom benim :) Önceki birkaç arkadaşım yüzünden bu şeklide düşünüp yazdım... Sizler de benim için bir tanesiniz muck muck ayrıntısını okulda anlatırım :) Meraklanacak birşey yok değmez :)